I Bournemouth

Bath & Bristol

Kategori: Allmänt

Har tillbringat den här veckan på semester i Bath. Det var otroligt skönt att ha semester. Har väntat SÅ länge på det. Bath var nog något speciellt... Hela staden var väldigt enhetligt byggd. Alla hus i samma stil och samma färg. Till en början var det väldigt fascinerande, men efter ungefär en dag blev man lite led på det. 5 dagar i Bath skulle nog ha varit för mycket. Efter två dagar hade vi sett allt som var värt att se, och gått på spa som Bath ju är känt för. Spaet var nog lite av en besvikelse. Vi trodde att det skulle vara väldigt speciellt med vatten från de varma källorna, men vi spenderade första timmen på att fundera över ifall vattnet verkligen var från källorna, eller om det hela var en enda stor hoax. Det var som vilket annat spa som helst, bara väldigt överprissatt.
 
När vi fått nog av Bath blev det dagsutfärder till Bristol, dit man kom på bara 15 min med tåg. Bristol var till skillnad från Bath en väldigt mångsidig och intressant stad. En stad som man nog gärna kunde tänka sig bo i. Under vår första dag där åkte vi färja längs med Avon och besökte Clifton som en trevlig servitör rekommenderat att vi skulle göra. Clifton var väldigt vackert. Vi vandrade över Clifton Bridge och gick ner i en grotta där jag var farligt nära att falla ner för en väldigt lång och brant trappa. Andra dagen i Bristol besökte vi Bristol Zoo. Det var ett riktigt trevligt zoo, men upplevelsen förstördes lite av det kalla vädret, och de otaliga skolklasserna som sprang omkring och härjade. Efter att vi varit på zoo villade vi bort oss till en sämre del av Bristol som påminde skrämmande mycket om Boscombe. Det fick vår förtjusning i Bristol att avta litet, och vi fick bråttom tillbaka till Bath. 
 
Vår sista dag i Bath gick ut på att vandra omkring och slötitta i butiker. Efter lunchen tog vi tåget hem till Bournemouth. Nu är jag tillbaka i min halvtomma lägenhet och flyttstressen. På fredag skall jag flytta alla mina saker till ett förråd och hoppa på tåget till London. Hatar nog att flytta.. Allt för mycket tid går åt till att oroa sig över småsaker. Men nog känns det bra att första året i Bournemouth är avklarat.

 Bath sett från Alexandra Park
 
Bristol från Cabot Tower