I Bournemouth

Tillbaka I Bournemouth

Kategori: Allmänt

Det har nu gått över två månader sedan jag flyttade tillbaka till Bournemouth. Jag har varit fullt upptagen med studier och vänner etc. och har därför inte tagit mig tid att skriva något. Sen är det också litet av en ond cirkel. Ju längre tid det går utan att jag skriver ett blogg inlägg, desto svårare känns det sedan att skriva det. Det finns ju SÅ mycket att berätta. 

Det här året har jag bott tillsammans med fyra kompisar. Det har sina positiva och negativa sidor. Man behöver aldrig vara ensam, utan har man lust att prata med någon är det bara att gå ner till köket. Det är förståss väldigt trevligt, men det är också väldigt lätt att tillbringa helt för mycket tid i köket, och glömma bort att man egentligen borde studera eller sova. 

Huset vi bor i är gammalt. Fönstren har inte bytts sen det byggdes, och en del av dem går inte att låsa. Känns inte som det tryggaste huset att bo i, men o andra sidan, vem skulle nu bryta sig in i ett sådant ruckel ;) Ytterdörren har också en del problem. Den är aningen vinglig, och varje lås som sätts i den tycks på något sätt bli löst. En dag när jag kom hem från universitetet föll hela låset ner i min hand. Det var litet av en överraskning. Vi fick förståss genast ett nytt lås, men det känns redan som det nya låset kommer att gå sönder när som helst. Till all lycka borde vi snart få en ny ytterdörr, och då kanske man kan känna sig lite tryggare. 

Om man bortser från dessa säkerhets problem, så är huset nog riktigt trevligt. Köket är modernt, med diskmaskin och allt. Vi har också två gasspisar. Vardagsrummet är rymligt och vi har tre stora läder soffor. Sovrummen är också helt trevliga. Och uppvärmningen fungerar bra (då man lägger på den). 

Tills måndagen borde vi bestämma oss om vi vill förlänga vårt hyreskontrakt för nästa år, eller om vi vill söka ett annat hus. Vi har några visningar på lördag, så om vi ser något vi hellre bor i så förlänger vi troligen inte kontraktet. Jobbigt när man måste besluta sig så här tidigt. Jag vet ju inte ens med säkerhet om jag kommer att vara i Bournemouth näst år, eller om jag tänkt göra ett praktikår.