I Bournemouth

Magister

Kategori: Allmänt

23... Gammalt?

Kategori: Allmänt

Nästan alla som går på min kurs är 18 eller 19 år. Några är också 20 eller t.o.m. 21. Jag har hört rykten om att det finns folk som är äldre, men hittills kan jag bara peka ut en person som med säkerhet är äldre än 21. Varje gång jag berättar åt någon hur gammal jag är får jag samma svar "Men du ser int ut att vara så gammal!". Jag vet att de menar det som en komplimang, men jag kan inte hjälpa att det känns som att de säger att 23 år är gammalt. Kan man verkligen se skillnad på en 18 åring och en 23 åring? I vissa fall jo, men det är ingen självklarhet. Saknar tiden i Vasa då jag var yngst i gruppen. Det är betydligt trevligare att vara ovanligt ung än att vara ovanligt gammal... Nåjo... Så småningom vänjer jag väl mig.
 
Såg jag verkligen SÅ annorlunda ut när jag var 19?

Modellering

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen orkat sätta mig in i hur man renderar bilder (ordentligt) i Maya, så jag tänkte lägga upp bilder av modellen jag gjorde före julen. Vår uppgift var alltså att göra en modell av en existerande karaktär, utgående från referensbilder vi hittade på internet. Dessutom skulle vi modellera någon form av rekvisita tillsammans med vår karaktär. För mig blev det helt enkelt kläder. Det var ganska svårt att hitta bra referensbilder på karaktärer, så jag fick lägga åt sidan mina tankar på att modellera Timon och Pumba, och diverse andra karaktärer som kom högt på listan av vad jag ville göra. Jag bestämde mig till slut för Meg från Hercules, eftersom hon verkade passilgt utmanande p.g.a. hennes hår och kläder. 
 
 
Den här uppgiften var helt klart min favorit uppgift hittills. Jag gillar verkligen modellering, även om det kan bli lite petigt ibland. För dem som inte har någon aning om vad modellering är, kan jag säga att det är betydligt svårare än det ser ut. Det är en massa man måste tänka på utöver att bara få formen att bli rätt. Vi har inte ännu lärt oss särskillt mycket om hur man texturerar modeller, så tillsvidare är modellen helt enfärgad. Jag kanske tar mig tid att texturera den senare när vi lärt oss mera.

Snö

Kategori: Allmänt

Det snöar i Bournemouth. Universitet har stängt...
 
"Bournemouth University will be closed today due to adverse weather conditions. This decision was made on the basis of the very poor surrounding road conditions and the ability of our staff and students to travel in and out safely to BU.".
 
Vad komiskt! Det är ungefär tre millimeter snö på marken och universitet måste stänga... Jag skulle oberoende inte ha haft några föreläsningar idag, så för mig har det ingen betydelse. Nu är jag bara orolig att bussarna inte heller går på grund av vädret. Mina kompisar skall komma hit på filmmarathon och det blir väldigt långt för dem att gå om de inte kan ta buss.
 
Vyn från mitt fönster.
 
Är nog ändå imponerad av att det överhuvudtaget kom snö. Jag hade inte väntat mig det. Såg igår att de lovat snö, men tänkte att det bara var britterna som var överoptimistiska. Här går alla omkring och hoppas på att det skall snöa. Själv skulle jag nog ha klarat mig utan snö. Fick tillräckligt av det i Finland.